PRIJATELJ TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvo


субота, 26. фебруар 2011.

KYU TEST 25.02.2011.


Posle priprema u kojima sam imao pomoć asistenata Lane Novković, Marije Petrović i Nenada Ilića 25.02. 2011-e održan je ispit za učenička zvanja. Svi prijavljeni kandidati su ispitni program dobili mail-om i imali dovoljno vremena da se dobro pripreme. Test snage - fizičke izdržljivosti je bio uslov da se pristupi ispitu pa je organizovan nekoliko dana ranije.





U Ispitnoj komisiji Kyokushinkai Saveza Srbije pored Branch chifa za Srbiju Sensei Žarka Retkovića Irca bili su Senpai Dmitri Nikiforov i Dušan Adamović Izvršni direktor Saveza. U uvodnoj reči koju je dao Sensei Petković podsetio nas je na neke od događaja koji nas očekuju ove godine. Već 05.02. održaće se prvi turnir u ovoj godini na kome će nastupiti i takmičari našeg Kluba Rajko Pačarek, Zdenko Lakušić i Stefan Briševac. Krajem aprila je internacionalno takmičenje u Mađarskoj koje je interesantno za nas jer Lanu i Mariju već vidim tamo. Dakle devojke vežbajte i spremajte pasoše. Slede Uchi deshi program od 01.07. i letnji Kamp od 20.07. One koji do sada nisu imali prilike da učestvuju u ovim programima podesćam da na stranicama ovog bloga mogu pročitati iskustva i utiske članova Kluba koji su proteklih godina učestvovali na njima.


Senpai Dmitri Nikiforov, Dušan Adamović, Sensei Žarko Petković Irac i Velimir Velja Matijević

Da se vratimo na ispit. Prijavljeno je 17. kandidata čije sam ispitivanje podelio na dve celine. U prvoj su izvodili Kihon Wazu u mestu i kretanju, vezanu tehniku, dogovoreni sparing i odgovarali na pitanja iz Kyokushin teorije. Primetna je bila trema za koju su pre polaganja rekli da je nema, pa su se neki zbunjivali što je prihvatljivo za niža učenička zvanja. Moram da pohvalim grupu koja je polagala za 10. Kyu jer su bili odlični. Naročito sam ponosan na njihovo ponašanje i stav.







Drugi deo ispita su bile borbe koje sam organizovao tako da budu ujedno i provera takmičara za predstojeći turnir. Njih je sve sudio Sempai Dmitri Nikiforov.
Mladen Perić i Andrej Božović su dobrovoljno odradili borbu sa Aleksandrom Spasićem i ako ona nije predviđena njihovim programom. Dobri su bili i ja ih već vidim kao učesnike na sledećem turniru iskustva.
Stefani Spasić je radila sa iskusnom Marijom Petrović i sve vreme napadala bez pardona. Njena borbenost mi govori da će mo se uskoro lepo i uspešno družiti na takmičenjima.
Stefan Briševac je odradio dve borbe i obe je završio pobedom pre isteka vremena. Sjajno se pokazao ali je nekako nezasluženo ostao u Aleksandrovoj senci. Prikazao je dobru borbenost začinjenu udarcima koje Stefan Đorđe Spasić i Andreja Marković nisu mogli da izdrže. Uverio me je da je potpuno spreman za turnir na kojem očekujem da bude još bolji.
Boban Vojnović je sticajem okolnosti imao kraće pripreme za ispit od ostalih ali je uspeo dodatnim naporom da uspešno savlada program, korektno ga izvede i solidno odradi dve borbe protiv Rajka i Ace.
Marsel Pešić je odradio jednu od borbi sa Acom. Njegov kompletan nastup na ispitu je pokazao značajan napredak u vežbanju. Ja se unapred radujem izazovima koji ga očekuju jer je dokazao da su mu Kyokushin i naše druženje važni u životu.
Zdenko Lakušić je odradio dve borbe u dobrom tempu. Lepo ga je gledati jer se dobro kreće i dobro vezuje udarce. Nadam se da će na turniru kada bude radio sa nekim ko nije iz našeg kluba udarati iz sve snage. Ako to uspe sigurno će mo se radovati u subotu.
Rajko Pačarek nije hteo ovaj put da izađe na ispit ali je odradio tri borbe u sklopu priprema. Što se njega tiče videli smo da vlada tehnikama i da je u odličnoj kondiciji. Ono na šta treba da obrati pažnju je taktika borbe koja mora biti prilagođena protivniku kako bi svi njegovi kvaliteti došli do izražaja. Mislim da je dosta sazreo, prvo kao ličnost, a zatim i kao borac i da će uspeti da napravi dobar rezultat.
Zvezda večeri bio je Aleksandar Spasić koji je uspešno odradio deset borbi po jedan minut u kojima je sa svojih 45 godina života prikazao pravi duh Kyokushina. Kako su odmicale atmosfera u sali je postajala sve zagrejanija, a proključala je u poslednjoj. Za šlag na već dobrom kolaču zaslužan je Nenad Ilić koji je poslušao moje instrukcije i žestoko napao. Aca Faca, kako ga sada zovemo, nije se dao i muški je uzvratio zbog čega je bio nagrađen podrškom svih prisutnih u sali. Ni komisija nije bila ravnodušna tako da je Sensei Petković za našim stolom zanet borbom prosuo čašu sa vodom i nakvasio moje papire. Uz čestitke Aleksandru za prikazano moram da dodam da je svojim ponašanjem i marljivim vežbanjem pravi uzor ostalim članovima Kluba i učenik kakvog trener može samo da poželi.










Na kraju ispita Sensei Petković je izrazio zadovoljstvo onime što je prikazano i pohvalio kandidate. Posle dodele diploma slikali smo se za uspomenu.


POLOŽILI ZA 10. KYU
Andrej Božović, Ivan Atanasković, Nemanja Arnaut,
Borisav Komatinović, Sensei Žarko Petković Irac,
Velimir Velja Matijević, Mladen Perić, Vuk Vojinović,
Nikola Gavriloski i Nemanja Čubrilo


POLOŽILI ZA 9. KYU
Marsel Pešić, Stefan Briševac, Sensei Žarko Petković Irac,
Velimir Velja Matijević, Stefani Spasić i Zdenko Lakušić


POLOŽIO ZA 8. KYU
Boban Vojnović i Velimir Velja Matijević


POLOŽILI ZA 7. KYU
Andreja Marković, Sensei Žarko Petković Irac, Velimir Velja Matijević i Stefan Đorđe Spasić


POLOŽIO ZA 3. KYU
Sensei Žarko Petković Irac, Aleksandar Spasić i
Velimir Velja Matijević

Zajednička slika svih kandidata sa Ispitnom komisijom Kyokushinkai Saveza Srbije



Sensei Žarko Petković Irac i Velimir Velja Matijević

Zahvaljujem se Kyokushinkai Savezu Srbije i njegovom Predsedniku Sensei Žarku Petkoviću Ircu na dobroj saradnji.



Zahvaljujem se mojim učenicima za uloženi napor i ozbiljnost u vežbanju. Obećavam da ću se truditi da budete bolji za šta mi je potrebna vaša pomoć. Sledeći ispit planiram početkom meseca juna.

Sveto Babić i Velimir Velja Matijević
Za tehničku organizaciju ispita zaslužan je Sveto Babić. Kao i uvek do sada kada smo nešto organizovali u našoj sali on se pobrinuo da sve prođe u najboljem redu. Što se tog dela posla tiče ja nemam šta da brinem kada je Sveto prisutan. I to je u redu što ja ne brinem ali primećujem da nisam samo je bezbrižan u tom smislu. Znajte da svi članovi moraju prihvatiti odgovornost prema poslovima Kluba jer su oni briga svih nas, a ne pojedinaca. Zato vas molim da uvek sami odradite ono što znate da treba da se uradi bez da vam neko drugi to naređuje.

Pogledajte još fotografija sa ispita :
Kyokushinkai klub "Crveni zmaj" Photos
.

1 коментар: