PRIJATELJ TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvo


среда, 24. мај 2017.

JEDAN UDARAC - SIGURNA SMRT




Odgovor na pitanje je u vezi sa težnjom da se realizuje ovaj ideal: Svaki karateka ima nekad želju da, na primer, odseče vrh boce golom rukom (šuto). On sanja o mogućnosti da odlomi rog buku jednim trenutnim oštrim pokretom ruke. Svakodnevni treninzi preduzeti su sa ovim ciljem u mislima. Možda sam ja bio prvi koji te je inspirisao da težiš ovom idealu, jer sam ja taj koji je san pretvorio u javu. Ipak, iza ovog sna se kriju mnoge srcelamajuće zle sreće. Put je skopčan sa nepoznatim agonijama. Sumnjam da bih mogao da pričam o ovim pokušajima koji slamaju duh bez suza u očima.
Postoje unutrašnji kvaliteti neophodni da se razumeju snovi koji su ostvarenje ličnih ambicija. Bez sumnje, najvažniji kvalitet je ovaj: bez obzira na teškoće, bez obzira na prepreke koje stoje na tvom putu,moraš imati beskompromisan duh i ogromnu snagu volje koja nikad ne posustaje od udarca zle sreće. Po opštem priznanju, ovo je lakše reči nego uraditi. Ali akcija nadvladava bilo koju teškoću. Sumnjam da ima više od nekolicine u milion koja poseduje neophodnu hrabrost.
-->
Da li imaš ono što je potrebno? Da udariš kao da želiš da osvetiš gorku smrt svojih roditelja? Napustiti sve u skoncentrisanoj odluci da postigneš svoj cilj. Zaboravi svet. Napusti želju za voljenima, želju za bogatstvom, žudnje mladosti. Nadvladaj nagon za odmorom kao što to rade snažni ljudi. Savladaj apetit za svetskim uživanjima i udobnostima. Možeš li doneti takvu odluku? Čak i da si je doneo, da li imaš ono što je potrebno da bi je sproveo? Možeš li održati strast i intenzivnost posle jedne godine naporne obuke? Upamti, srce je najvažnije!

Preuzeto iz knjige:
MASUTACU OJAMA
čovek podviga
uz odobrenje autora Nenada Simića
Slika preuzeta sa adrese:
http://www.willingtonkarateclub.org/style/masoyamahistory1.html




   Nenad Simić rođen je 1970. godine u Beogradu. Karateom je počeo da se bavi početkom osamdesetih godina, u karate klubu Sportskog društva “Radnički” iz Beograda. Majstorsko zvanje stekao je 1989. godine. Pored Šotokan karatea, vežbao je Kjokušinkai, rvanje i boks. Kao član juniorske i seniorske karate reprezentacije Jugoslavije, nastupao je na domaćim i međunarodnim šampionatima. U tom periodu napravio je niz značajnih rezultata. Osvajač je medalja sa šampionata Srbije, Jugoslavije i Evrope (kumite) i pobednik je izbornog turnira za seniorsku reprezentaciju SFRJ. Godine 1989, na apsolutnom prvenstvu SFRJ, proglašen je za najatraktivnijeg borca. Nosilac je majstorskog zvanja 5. dan (godan, Hidetaka Nišijama – ITKF) i autor je knjiga:



Knjige možete naručiti preko inbox-a facebook profila Nenada Simića ili direktno na 
tel. 063 77 27 401


Ovu knjigu na engleskom jeziku možete naručiti preko sajta: www.payhip.com/karate
Klikom na preview možete besplatno pregledati prve 42. stranice.


Нема коментара:

Постави коментар